Zoveel leesvoer om in te duiken, maar welke helpen je écht verder? De PONT Boekenclub neemt je mee langs een kleine verzameling aan boeken en werken gelinkt aan één onderwerp. We vinken samen onze leeslijst af én reflecteren op wat we leren en wat we daarmee kunnen. Doe je mee?

In totaal komt de boekenclub 4 keer bijeen om een boek, publicatie of documentaire te bespreken. Elke maand is er één bijeenkomst om het materiaal te bespreken. Soms is de schrijver van het boek, opdracht of publicatie hier ook bij aanwezig. 

 

Inschrijven voor deze boekenclub is helaas niet meer mogelijk. Maar mocht je willen weten wat we deze boekenclub gaan doen – bijvoorbeeld ter inspiratie of omdat je misschien een volgende keer wilt meedoen – kan je hier alle informatie vinden.

 

Daniëlle Arets neemt haar deelnemers mee in het thema Navigeren in de Tussenruimte. In deze Boekenclub verkennen we hoe een ideale publieke ruimte voor deliberatie eruit moet zien. Veel (politieke) filosofen hebben zich al over die vraag gebogen. Zo heeft o.a. Habermas veel geschreven over de ‘ideale publieke sfeer’ die naar zijn smaak vooral moet zorgen voor een machtsvrije, rationele uitwisseling tussen burgers. Toch is het maar de vraag of die puur rationele uitwisseling afdoende is. Moet de ideale ruimte niet ook ruimte bieden voor emotionele en belichaamde uitwisseling? In deze boekenclub gaan we navigeren tussen de ruimte van politiek filosofen, ruimtelijke ontwerpers en denkers en kenners van het publieke debat.

 

De eerste en de laatste bijeenkomst vinden fysiek plaats op een locatie in Utrecht. De tweede en derde bijeenkomst zijn online. Het is de bedoeling dat je zelf de boeken aanschaft of op een andere wijze verkrijgt.

De verwachting is dat de deelnemers alle 4 de bijeenkomsten aanwezig zijn. Check je agenda dus zorgvuldig. Inschrijvingen lopen t/m 21 mei

 

voor wie:

Deze Boekenclub richt zich op beleidsmakers, ontwerpers, kunstenaars, omgevingspsychologen en iedereen met een interesse op het snijvlak van politiek, ontwerpend onderzoek en het publieke debat.

 

De leeslijst en bijeenkomsten:

 

Dinsdagavond 28 mei: 

Kick Off Boekenclub in Utrecht (locatie volgt)

20.00 – 22.00

Bespreken Niemandsland van David Hamers 

 

Dinsdagavond 11 juni:

Online boekenclub 

20.00 – 22.00

bespreken boek 2: De lege hemel van Marjan Slob

 

Dinsdagavond 9 juli:

Online boekenclub

20.00 – 22.00

bespreken boek 3: Publicing: PRACTISING DEMOCRACY THROUGH PERFORMANCE (ebook). 

 

Dinsdagavond 10 september:

Afronding Boekenclub in Utrecht (locatie volgt)

Exacte tijden volgen; houd de middag vrij

The Disappearance of Rituals A Topology of the Present van Byung-Chul Han 

 

Schrijf je in voor de boekenclub via deze link.

 

De Boekenclub is kosteloos, maar niet vrijblijvend. Kan je niet komen? Laat het op tijd weten via pont@dutchdesignfoundation.com. Zo kan iemand anders jouw plaats overnemen. No shows kunnen niet meer aan toekomstige activiteiten van PONT deelnemen.