We zijn op zoek naar een communicatiemedewerker voor het programma PONT – Publieke Ontwerppraktijk. Een aanpakker die zich 3 tot 4 dagen per week wil inzetten om het bereik en de impact van het programma te vergroten.

Over Dutch Design Foundation

Wij zijn Dutch Design Foundation (DDF) en wij geloven in de voorwaartse denk- en doekracht van ontwerpers. We bieden hen kansen, ondersteuning, publiciteit en een platform. Door te laten zien hoe ontwerpers wereldwijd vormgeven aan een positieve toekomst, versterken we hun positie en betekenis tot ver buiten Nederland. Dit doen wij door het organiseren van Dutch Design Week, via World Design Embassies, Dutch Design Awards, What if Labs en nu ook PONT. Al deze activiteiten opereren onder de paraplu van DDF, een stichting zonder winstoogmerk.

Over PONT

DDF slaat de handen ineen met het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) om via het programma PONT de komende drie jaar te werken aan een meer zichtbare impact van een ontwerpende aanpak op maatschappelijke opgaven. Door het verder professionaliseren van de creatieve sector en meer ruimte te maken voor een ontwerpende aanpak binnen overheidsorganisaties. Voor en door ontwerpers en ambtenaren. Lees meer op publiekeontwerppraktijk.nl.


Wat zijn je taken en verantwoordelijkheden?

– Beheren van de PONT-kanalen: website, LinkedIn en maandelijkse nieuwsbrief.
– Content uitwerken (interviews, columns, updates): uitvragen, teksten schrijven of redigeren, plaatsen.
– Contentkalender beheren.
– Betaalde LinkedIn campagnes opzetten: inrichten en monitoren (in samenwerking met lead communicatie).
– Eventueel bij interesse: ook evenementen organiseren, waaronder talkshows, conferenties en presentaties op onder andere Dutch Design Week.

Wie ben jij?

– Je hebt goede redactionele en schrijfvaardigheden.
– Je bent handig met online systemen, zoals Mailchimp, WordPress en Google Forms.
– Je hebt kennis over de werking van LinkedIn en bij voorkeur ook over de inzet van betaalde campagnes.
– Je vindt het leuk om creatief mee te denken over het delen van het verhaal van PONT en het laten groeien van het bereik.
– Je bent flexibel en kan goed zelfstandig werken, met hulp en begeleiding van het team waar nodig.
– Eventueel: enthousiasme en ervaring in evenementenorganisatie.

Hoe ziet onze organisatie eruit?

DDF heeft een platte organisatiestructuur waarbij transparantie over processen en resultaten voorop staat. Het team, werkend vanuit Eindhoven, bestaat uit een kern van zo’n 30 mensen in vaste dienst met daaromheen een flexibele schil. Onderling bestaat er een warme en informele sfeer waarbij we als team kritisch naar onszelf en elkaar kijken en door middel van opbouwende feedback continu reflecteren op de processen binnen onze organisatie.

DDF biedt:

Een uitdagende positie binnen een non-profitorganisatie die zich hard maakt voor de rol van ontwerp om een betere en mooiere wereld te creëren.

Prima primaire arbeidsvoorwaarden, met balans tussen werk en privé, die aansluiten bij je individuele situatie; denk daarbij bijvoorbeeld aan de mogelijkheid om deels vanuit huis te werken.

Als communicatiemedewerker ben je onderdeel van het DDF-communicatieteam maar werk je voornamelijk voor PONT. Je rapporteert aan de lead Communicatie & Community van PONT. Gezien de looptijd van het programma PONT zal het gaan om een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd of een overeenkomst van opdracht op ZZP-basis. Startdatum: zo snel mogelijk.

Diversiteit en inclusie

DDF hanteert de Governance Code Cultural, de Fair Practice Code en de Code Diversiteit & Inclusie. Wij hebben de ambitie een inclusieve organisatie te zijn, waar gelijkwaardigheid voorop staat in de onderlinge samenwerking. Daarom is het werken aan bewustzijn en ons verder ontwikkelen op het gebied van Diversiteit, Inclusie en Gelijkwaardigheid een speerpunt binnen DDF.

Ben je geïnteresseerd?

Top! Dan nodigen we je van harte uit om uiterlijk 7 januari 2024 een geschreven motivatie te sturen aan: applications@dutchdesignfoundation.com. Voor vragen over deze vacature kun je naar dit emailadres mailen of bellen naar 040-296 11 50 (vragen naar Irene Tel). De eerste ronde gesprekken worden gepland in week 2 van 2024. Uiterlijk woensdag 10 januari laten we je weten of je wordt uitgenodigd voor een digitale kennismaking op vrijdag 12 januari.