Waarom blijven veel social design projecten vaak beperkt tot tijdelijke interventies? Wat is er nodig om obstakels voor ontwerpend werken te doorbreken en duurzaam impact te maken op maatschappelijke vraagstukken?

 

In deze PONT masterclass gaat Shay Raviv in op de barrières die de duurzame implementatie van ontwerpuitkomsten in de weg staan. Dit kan gaan over implementatie van ontwerpinterventies, maar gaat vaak ook over implementatie van de ontwerpende manier van werken. Met haar onderzoekspublicatie ‘Beyond Projects’ als ondersteunend kader, worden de deelnemers uitgedaagd oplossingsrichtingen in hun eigen context te ontdekken. De interactieve oefeningen, het hands-on karakter, en de verhalen en dialogen helpen om de ontwerpende aanpak verder te brengen dan een “project termijn”.

Gastsprekers Yosser Dekker van Ruimtekoers en Tamas Erkelens van Startklein delen hun unieke perspectieven vanuit zowel de makers- als de ambtenaren kant.

Deze masterclass is relevant voor ontwerpers en professionals in en voor de publieke sector die ervaring hebben met het inzetten van de ontwerpende aanpak in de publieke context en de waarde ervan beter willen leren verankeren voor de lange termijn.

 

Datum: 6 september 2024
Tijd: 13:30 – 17:00
Locatie: Arnhem, exacte locatie volgt.

 

Meld je aan voor de masterclass Beyond Projects | Duurzame implementatie van het ontwerpproces en de uitkomsten via deze link.