‘Een ontwerpende aanpak’, wat is dat nou eigenlijk? In de praktijk kunnen ontwerpende aanpakken van elkaar verschillen. En ook de vragen die probleemeigenaren stellen verschillen van elkaar. Hoe ga je het gesprek dan met elkaar aan? Hierover organiseert PONT een masterclass op 15 februari 2024.

Nynke Tromp en Thomas van Arkel van de TU Delft begeleiden jou tijdens deze workshop bij het voeren van effectieve dialogen. Dit doen ze op basis van het framework dat zij ontwikkelden over de vier kerncompetenties van ontwerpen voor maatschappelijke vraagstukken. Al speeddatend leer je dit framework toepassen in gesprekken. Elke gespreksronde leer je weer iets bij over hoe je praat over je eigen praktijk, hoe je wederzijds begrip creëert en hoe je een match tussen vraag en aanpak maakt.

 

Voor wie
Deze masterclass vraagt om een gelijk aantal deelnemers aan de opdrachtgevende* en opdrachtnemende** zijde. Wil je verzekerd zijn van een plek? Meld je aan als duo en krijg voorrang! Geef in het aanmeldformulier aan wie je duo-partner is. Andere plekken worden op basis van inschrijfdatum vergeven.

*Opdrachtgevend: jij werkt bij een publieke organisatie en zoekt naar oplossingen voor maatschappelijke opgaven.

**Opdrachtnemend: jij werkt als ontwerper en wilt je inzetten voor het oplossen van maatschappelijke opgaven.


Praktisch

– Wanneer: 15 februari van 12.00 tot 16.00
– Waar: Lijm en Cultuur in Delft (inclusief lunch)

De masterclass is kosteloos, maar niet vrijblijvend. Kan je niet komen? Laat het op tijd weten via pont@dutchdesignfoundation.com. Zo kan iemand anders jouw plaats overnemen. No shows kunnen niet meer aan toekomstige activiteiten van PONT deelnemen.

Deze masterclass bouwt voort op het artikel ‘Een ontwerpende aanpak voor maastschappelijke vraagstukken, waar hebben we het over?’. Om een gezamenlijk startpunt te hebben, vragen we je om dit artikel vooraf te lezen. Je vindt het artikel hier.

 

Over PONT Masterclasses
De Publieke Ontwerppraktijk (PONT) organiseert elke 2 maanden een masterclass. Deze verdiepende workshops zijn voor iedereen gratis toegankelijk. De eerste masterclasses zijn gebaseerd op de drie onderzoeken die tijdens de pilotfase uitgevoerd zijn. Deze onderzoeken vind je hier.


Erbij zijn?
Aanmelden kan tot en met 28 januari via dit formulier.